×

Välja färg vid målning

Konsultera gärna din målare om färgvalet

Har du tänkt ge ditt hem ett ansiktslyft genom att ta in en målare som ska måla om? Du må vara redo för förändringen men är du verkligen säker på vilka färger du ska välja? Om inte kan du fatta ett mer välgrundat beslut genom att be om en färgkonsultation. Genom att göra detta kan du bilda dig en bättre uppfattning om vilka färger som skulle passa just ditt hem såväl invändigt som utvändigt.

Låt din målare vara delaktig i valet av färg

Berätta gärna för din målare vilka färger du vill ska användas och hur du har tänkt. Målaren kan även ta en titt på de rum eller andra ytor som ska målas och rådgöra med dig kring färgvalet. Om du inte redan har väldigt klart för dig vilka färger och kulörer som passar bäst bör du titta på en färgkarta. Varje enskild färg har nämligen en rad olika nyanser som skiljer sig åt på olika sätt.

 

När du ska måla om invändigt är färgvalet även viktigt för valet av inredning. Innan färgen har torkat är det nämligen svårt att veta:

 

  • vilka möbler du ska behålla respektive byta ut
  • vilken färg som bäst accentuerar huvudfärgen
  • vilka tillbehör som kan framhäva designen på bästa sätt.

 

Du kan därför inte börja tänka på dessa frågor innan du och din målare har valt rätt färger för de olika rummen. En färgkonsultation kan därmed hjälpa dig att spara såväl tid som pengar genom att minimera risken för kostsamma misstag.

Din målare kan hjälpa dig att välja unika färger

En målare som är duktig på färgkonsultation kan hjälpa dig med en rad olika projekt, såsom att:

 

  • Bestämma färgval för hela interiören – Du kan få hjälp med att välja en unik färgpalett som passar ditt hem som handen i handsken. Ofta väljs en säker och neutral färg vilken sedan får löpa som en röd tråd genom hela hemmet. Utifrån denna väljs sedan ytterligare färger och nyanser som gifter sig bra med den huvudsakliga färgen.
  • Välja olika färger för varje rum – Du kanske vill att alla rum ska ha en helt unik känsla och färgpalett? Då kan du konsultera din målare för att få hjälp med att ta fram en palett för varje enskilt rum.
  • Avgöra hur mörk eller ljus nyans som är optimalt – Vissa älskar att omge sig av mörkare färgtoner i hemmet. Det kan dock vara svårt att avgöra exakt hur pass mörk färgen bör vara. Detta beror på en rad olika faktorer, såsom ljusinsläpp, storlek på ytan och vilket möblemang som används.

Finn inspiration på egen hand

Du kan även låta dig inspireras av de färgval som andra har gjort. Detta gör du till exempel genom att ta en titt på vilka färger andra boende i ditt kvarter eller i andra områden har valt. Anteckna gärna de fasadfärger och färgscheman som tilltalar dig och som du tror skulle kunna passa även din fastighet.

 

Börja sedan med entrén och använd fasadfärgen som en slags välkomstskylt som välkomnar gäster till ditt hem!

16 Apr 2021

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er målning. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis offert