×

Blogg

Läs gärna vår blogg och få inspiration på köpet.

 

RSS

Miljövänliga Målningsalternativ: Ekologiska Färger och Hållbara Tekniker

27 Oct 2023

Miljövänliga Målningsalternativ: Ekologiska Färger och Hållbara Tekniker

I en värld där hållbarhet och miljömedvetenhet blir allt viktigare, söker många av oss efter sätt att minska vår påverkan på planeten även när vi gör förändringar i våra hem. Målning är en av de områden där vi kan göra skillnad genom att välja miljövänliga alternativ. Här ska vi utforska ekologiska färger och hållbara målningstekniker som inte bara ger ditt hem en ny fräschör, utan också bevarar miljön.

Miljövänliga Målningsalternativ: Ekologiska Färger och Hållbara Tekniker

1. Vattenbaserade Färger:

 • Traditionella målfärger innehåller ofta skadliga lösningsmedel och kemikalier. Vattenbaserade färger är ett utmärkt miljövänligt alternativ eftersom de inte innehåller dessa farliga ämnen. De är luktfria och snabbtorkande, och deras produktion har en lägre miljöpåverkan.

2. Mjölkfärg:

 • Mjölkfärg är en gammal teknik som har återupplivats för sitt miljövänliga rykte. Den görs av naturliga ingredienser som mjölk, kalk och pigment. Mjölkfärg är hållbar, luktfri och innehåller inga farliga kemikalier.

3. Lerfärg:

 • Lerfärg är tillverkad av lera och vatten och är ett av de äldsta kända målningsmaterialen. Den är naturlig, miljövänlig och ger väggen en varm och jordnära känsla. Lerfärg är också fuktreglerande och antibakteriell.

4. Återvunna Färger:

 • Återvunna färger är gjorda av överskottsfärger som har samlats in, blandats och testats för att säkerställa kvalitet. Genom att använda återvunna färger minskar du mängden färgavfall och minimerar din miljöpåverkan.

5. Bivaxbaserad Färg:

 • Bivaxbaserad färg är ett naturligt alternativ för trämålning. Den innehåller bivax, linolja och naturliga pigment. Den ger träet en vacker glans och skyddar det samtidigt mot väder och vind.

Hållbara Målningsmetoder:

1. Proper Förberedelse:

 • En av de viktigaste hållbara målningsteknikerna är att förbereda ytan ordentligt. Genom att rätt förberedelse skapar du en jämn yta som gör att färgen håller längre och minimerar därmed behovet av att måla om.

2. Användning av Återvunnet Material:

 • Välj målningsverktyg och tillbehör som är tillverkade av återvunnet material. Målarborstar, rullar och skyddsplast kan alla vara tillverkade av återvunna resurser.

3. Minimalt Svinn:

 • Planera din målningsprojekt noggrant för att undvika överflödig färg som går till spillo. Måla endast de ytor som behövs för att minska onödigt avfall.

Genom att välja miljövänliga målningsalternativ och använda hållbara målningstekniker kan vi göra våra hem vackrare utan att kompromissa med vår planets välbefinnande. Varje val vi gör för att minska vår miljöpåverkan gör en positiv skillnad – en penseldrag i taget.

Färgtrender 2024: De Heta Färgerna för Ditt Hem

27 Oct 2023

Färgtrender 2024: De Heta Färgerna för Ditt Hem

När det gäller att förnya hemmet eller kontoret är färgvalet avgörande för att skapa rätt atmosfär och stil. År 2024 kommer vi att se spännande förändringar inom färgvärlden, med trender som omfamnar både lugnande nyanser och djärva, levande färger. Här är en djupdykning i de hetaste färgtrenderna för 2024, och hur du kan använda dem för att göra ditt utrymme både modernt och inbjudande.

Färgtrender 2024

1. Röda Koralltoner:

 • Rött är en färg som alltid drar till sig uppmärksamhet, och år 2024 ser vi en ökning av röda koralltoner. Dessa varma och livfulla nyanser ger energi till ett rum och fungerar perfekt som accentväggar eller i möbelklädsel. De är särskilt effektiva i vardagsrum och matsalar för att skapa en passionerad och inbjudande atmosfär.

2. Lugnande Gröna Nyanser:

 • Grönt har länge varit förknippat med fräschör och lugn, och år 2024 ser vi en ökande popularitet för subtila gröna nyanser. Dessa färger, inspirerade av naturen, skapar en känsla av harmoni och balans. Använd dem i sovrummet eller i hemmakontoret för att skapa en lugn och avslappnad atmosfär, perfekt för att främja koncentration och välbefinnande.

3. Djupa Blå Toner:

 • Djupa blå nyanser kommer att vara i fokus under 2024. Dessa eleganta färger ger en känsla av lyx och sofistikation till ett utrymme. Använd dem i köket, badrummet eller vardagsrummet för att skapa en känsla av djup och rymd. Djupa blå färger fungerar också väl som bakgrund för konstverk och dekorativa element.

4. Solen Går Upp:

 • Solgula nyanser kommer att lysa upp våra hem under 2024. Denna glada och livliga färg är perfekt för att skapa en positiv atmosfär i vilket rum som helst. Använd solgult som accentfärg i små detaljer som kuddar, lampor eller blomkrukor för att skapa en varm och inbjudande känsla.

5. Neutrala Pasteller:

 • Neutrala pastellfärger som blekrosa, ljusblå och mintgrönt kommer att vara populära som basfärger under 2024. Dessa subtila nyanser ger ett fräscht och luftigt intryck och fungerar bra i små utrymmen för att skapa en öppen och rymlig känsla.

Oavsett vilken trend som lockar dig mest är det viktigt att komma ihåg att färgval är personliga och bör återspegla din egen stil och personlighet. Genom att använda dessa färgtrender som inspiration och anpassa dem efter ditt eget tycke och smak kan du skapa ett hem som inte bara är modernt utan också helt unikt och personligt. Så låt din kreativitet flöda och skapa ett hem där du trivs och känner dig inspirerad varje dag.

Måla garage invändigt

15 Oct 2023

Förvandla Ditt Garage: Måla Invändigt för Ett Funktionellt och Snyggt Utrymme

Ditt garage är mer än bara en plats att parkera din bil. Det kan vara en värdefull förlängning av ditt hem, en verkstad, ett förråd eller till och med ett extrarum. För att göra ditt garage mer funktionellt och snyggt, kan du överväga att måla det invändigt. Här är några anledningar till varför detta kan vara en klok investering:

Måla garage invändigt

Skapa Ett Rent och Snyggt Utseende: Måla invändigt ger ditt garage en ren och snygg känsla. Du kan välja mellan olika färger och färgscheman som matchar din smak och husets design. Detta enkla steg kan omedelbart höja garagets utseende.

Skydda Ytor och Väggar: Målarfärg fungerar som ett skyddande skikt som kan förlänga livslängden på ditt garage. Det hjälper till att förhindra fuktinträngning och skyddar väggar och golv från slitage.

Förbättra Ljusförhållandena: En ljus färg på väggarna kan reflektera ljuset bättre och göra garaget ljusare och mer energisnålt. Detta är särskilt viktigt om du använder garaget som verkstad eller arbetsplats.

Öka Funktionaliteten: Med rätt planering och färgsättning kan du skapa olika områden i garaget för olika ändamål, som förvaring, arbete, eller träning. Målad markering på golvet kan tydligt definiera dessa områden.

Gör Underhållet Enklare: Målad betonggolv är lättare att rengöra och underhålla. Smuts och fläckar kan enkelt torkas bort, vilket gör garaget mer hygieniskt och användarvänligt.

Så Hur Går Du Tillväga?

 1. Förberedelse: För att uppnå bästa resultat är det viktigt att förbereda ytor noggrant. Tvätta bort smuts, damm och eventuella fläckar. Reparera eventuella skador eller hål i väggarna eller golvet.

 2. Rätt Färg och Utrustning: Välj färger som är avsedda för garagebruk och som tål slitage. Investera i kvalitetspenslar och rollers för att få ett professionellt resultat.

 3. Applicera Färgen: Måla väggarna och golvet med jämna, jämntjocka strykningar. Använd två lager för bästa täckning och skydd.

 4. Låt Torka: Låt färgen torka ordentligt innan du flyttar inredning och fordon tillbaka till garaget. Torktiden kan variera beroende på väderförhållanden och produkten du använder.

 5. Efterbehandling och Underhåll: Regelbundet underhåll är viktigt för att bevara det fräscha utseendet på ditt garagemålade utrymme. Rengör smuts och fläckar snabbt och applicera vid behov ett nytt lager färg för att fräscha upp utseendet.

Att måla ditt garage invändigt är ett projekt som kan förvandla detta utrymme till en användbar och snygg del av ditt hem. Med rätt färger och teknik kan du anpassa garaget efter dina behov och göra det till ett funktionellt och inbjudande utrymme. Så varför inte ta det första steget mot ett fräschare och mer användbart garage? Ditt hem och dina behov kommer tacka dig.

Måla om staket

15 Oct 2023

Förnya Ditt Uteutrymme: Måla Om Staketet för Fräschare Utseende

När det kommer till trädgårdsdesign är det lilla extra som gör störst intryck. Ditt staket, som omger din trädgård eller gårdsplan, är inte bara en säkerhetsbarriär utan också en viktig del av din utomhusmiljö. Att måla om staketet är ett av de mest kostnadseffektiva och snabbaste sätten att förvandla utseendet på din trädgård. Här är några anledningar till varför du bör överväga att ge ditt staket en ny färg:

Måla om staket

Förbättrat Utseende: Ett nymålat staket ger omedelbart en fräsch känsla till hela trädgården. Du kan välja mellan olika färger som matchar din husfasad eller trädgårdsdesign, vilket ger ett enhetligt och stilrent intryck.

Skydd och Livslängd: Målarfärg fungerar som ett skyddande skikt mot väder och vind. Det hjälper till att förebygga röta och förlänga staketets livslängd. Genom att regelbundet underhålla staketet med färg kan du undvika skador och förlänga dess hållbarhet.

Personlig Touch: Ett nymålat staket ger dig möjlighet att lägga till din personliga touch i trädgården. Du kan vara kreativ med färgscheman och mönster, vilket ger ditt utomhusutrymme en unik och charmig karaktär.

Miljövänligt Val: Genom att använda miljövänliga målarfärger kan du göra ditt staket vackert samtidigt som du tar hänsyn till miljön. Det finns många miljövänliga alternativ tillgängliga idag som är säkra för både din familj och naturen.

Så Hur Går Du Tillväga?

 1. Förberedelse är Nyckeln: Innan du börjar måla, se till att staketet är rent och torrt. Tvätta bort smuts, alger och eventuellt gammal färg med en högtryckstvätt. Reparera eventuella skador eller rötskador innan du applicerar färgen.

 2. Använd Rätt Färg och Utrustning: Välj en kvalitetsfärg som är speciellt formulerad för utomhusbruk och träytor. Investera i bra penslar och rollers för att få ett jämnt och professionellt resultat.

 3. Applicera Färgen Jämnt: Måla staketet med jämna, vertikala strykningar för att undvika att det bildas droppar eller ojämnheter. Applicera minst två färglager för att säkerställa ett hållbart resultat.

 4. Efterbehandling och Underhåll: Låt färgen torka helt innan du flyttar möbler tillbaka eller låter växter växa upp mot staketet. Regelbundet underhåll är nyckeln till ett vackert och långvarigt resultat.

Måla om staketet är inte bara ett sätt att förnya din utomhusmiljö, det är också ett sätt att investera i dess hållbarhet och skönhet. Med rätt färg och teknik kan du skapa en trädgård som inte bara är säker och funktionell, utan också vacker och inbjudande. Så varför inte ge ditt staket den kärlek det förtjänar och börja måla om idag? Din trädgård kommer tacka dig med sitt fräscha och färgglada leende.

Måla direkt på gips

15 Oct 2023

Måla Direkt på Gips: En Enkel Guide för Ett Snyggt Resultat

Att ge dina väggar ett nytt utseende genom att måla dem kan förvandla ett rum från tråkigt till elegant på nolltid. Men när det gäller att måla på gipsväggar, finns det några viktiga steg att följa för att säkerställa ett snyggt och varaktigt resultat. Läs vidare för vår enkla guide om hur du kan måla direkt på gips och få professionella resultat.

Måla direkt på gips

Förberedelse är Nyckeln:

 1. Rengör Ytan: Innan du börjar måla är det viktigt att rengöra gipsväggarna noggrant för att ta bort smuts, damm och eventuella oljiga fläckar. Använd en fuktig trasa eller svamp för att torka av ytan.

 2. Reparera Skador: Inspektera väggen noggrant och reparera eventuella hål, sprickor eller ojämnheter med spackel. Se till att ytan är jämn och slät innan du går vidare till nästa steg.

 3. Använd Primer: För att säkerställa att färgen fäster ordentligt är det rekommenderat att applicera en primer på gipsväggen innan du målar. Primern förbereder ytan och hjälper färgen att hålla sig jämn och fin över tid.

Välj Rätt Färg och Teknik:

 1. Välj Lämplig Färg: För gipsväggar är det bäst att använda en högkvalitativ väggfärg som är lämplig för inomhusbruk. Du kan välja mellan matt, halvblank eller blank yta beroende på dina preferenser.

 2. Rätt Teknik: Använd en bra pensel eller roller för att applicera färgen. Om du använder en roller, se till att den är av hög kvalitet för att undvika att det bildas luftbubblor eller strimmor i färgen.

 3. Måla Jämnt och Försiktigt: När du målar, försök att hålla ett jämnt tryck på penseln eller rollern för att undvika ojämna färglager. Måla i jämna, vertikala eller horisontella strykningar för ett enhetligt utseende.

 4. Tillåt Torkning: Låt varje färglager torka ordentligt innan du applicerar nästa lager. Följ tillverkarens anvisningar för torktid mellan lagren för bästa resultat.

Efterbehandling och Underhåll:

 1. Skydda Resultatet: När du är klar, låt färgen torka helt innan du flyttar möbler tillbaka eller hänger upp tavlor. Se också till att skydda väggarna från repor och stötar i framtiden.

 2. Regelbundet Underhåll: För att bevara det fräscha utseendet på dina nyfärgade gipsväggar är regelbundet underhåll viktigt. Torka bort fläckar och smuts med en mjuk trasa och mild tvål för att undvika att skada färgen.

Nu när du har vår guide är du redo att ge dina gipsväggar ett nytt liv med färg. Följ dessa steg noggrant och du kommer att njuta av vackra, professionellt målade väggar som håller länge. Ha kul och låt din kreativitet flöda när du förvandlar ditt hem med en fräsch målning!

Måla sockeln på huset

9 Oct 2023

Måla Sockeln på Huset: En Guide till Hållbara och Snygga Resultat

Sockeln på ditt hus spelar en viktig roll både i dess struktur och utseende. Att måla sockeln är inte bara en estetisk uppgradering utan också en skyddsåtgärd. Den utsätts för väder, fukt och andra påfrestningar som kan slita på dess yta. Genom att måla sockeln på rätt sätt kan du inte bara förbättra husets utseende utan också förlänga dess livslängd. Här är en guide som hjälper dig att få bästa möjliga resultat när du målar sockeln på ditt hus.

Måla sockeln på huset

1. Rengöring Är Nyckeln:

 • Innan du börjar måla är det viktigt att rengöra sockeln noggrant från smuts, mögel, alger och annan påväxt. Använd en borste eller högtryckstvätt för att avlägsna all smuts och säkerställ en ren yta.

2. Reparation av Skador:

 • Om det finns sprickor eller skador på sockeln, se till att reparera dessa innan du målar. Använd lämplig spackel eller kitt för att fylla i sprickor och jämna ut ytan.

3. Val av Rätt Färg och Färgtyp:

 • Välj en färg som är lämplig för utomhusbruk och som är motståndskraftig mot väder och slitage. Akrylatfärger är ofta ett bra val för socklar då de är vattenavvisande och hållbara.

4. Användning av Primer:

 • Använd en högkvalitativ primer innan du applicerar färgen. Primern hjälper till att förbättra färgens vidhäftning och ger ett jämnt resultat.

5. Rätt Målningsteknik:

 • Använd en pensel eller rulle för att applicera färgen jämnt på sockeln. Måla i skikt för att uppnå en rik och enhetlig färgton.

6. Torkning och Härdning:

 • Ge färgen tillräckligt med tid att torka och härda innan du exponerar den för väder och fukt. Följ tillverkarens rekommendationer för torkningstid.

7. Regelbundet Underhåll:

 • Inspektera sockeln regelbundet och åtgärda eventuella skador eller avflagning så snabbt som möjligt för att förhindra större problem i framtiden.

8. Överväg Professionalitet:

 • Om du är osäker på din målningsförmåga eller om sockeln är i dåligt skick, överväg att anlita professionella målare. De har erfarenheten och expertisen för att säkerställa ett snyggt och hållbart resultat.

Att måla sockeln på ditt hus är ett projekt som kan förvandla dess utseende och samtidigt skydda den från yttre påfrestningar. Genom att följa dessa steg och använda rätt tekniker och material kan du njuta av en vacker och välskyddad sockel som förbättrar ditt husets helhetsintryck och värde.

Tvätta huset innan målning

9 Oct 2023

Förberedelser Innan Målning: Varför Det Är Viktigt att Tvätta Huset

Att måla sitt hus är en fantastisk och kostnadseffektiv metod för att ge det ett nytt liv. Men innan du dyker in i den kreativa processen av färgval och penseldrag, är det en viktig första steg som många husägare ibland förbiser: att tvätta huset noggrant. Att rengöra husets ytor grundligt innan målning är inte bara en kosmetisk förbättring utan också en nödvändighet för att säkerställa ett hållbart och snyggt resultat. Låt oss titta på varför det är viktigt att tvätta huset innan målning och de positiva effekterna det har på ditt projekt.

Tvätta huset innan målning

1. För Att Avlägsna Smuts och Mögel:

 • Med tiden kan smuts, mossa, mögel och alger samlas på husets ytor. Dessa oönskade element kan påverka målarfärgens vidhäftning och göra ytan ojämn.

2. För Att Förhindra Färgavflagning:

 • Om ytan inte är ordentligt rengjord kan färgen flagna eller bubbla upp, vilket kräver kostsamma och tidskrävande reparationer.

3. För Att Skapa En Jämn Yta:

 • En ren yta ger en jämn bas för målarfärgen att fästa på. Det resulterar i en enhetlig och snygg yta efter målningen.

4. För Att Förlänga Målningens Livslängd:

 • Genom att tvätta huset ordentligt före målning ökar du hållbarheten och livslängden på målningen, vilket sparar tid och pengar på lång sikt.

5. För Att Förbereda För Reparationer:

 • Om det finns skador på ytan, till exempel sprickor eller färgavflagning, är det viktigt att tvätta ytan för att se exakt vad som behöver repareras innan målningen påbörjas.

6. För Att Förhindra Målningsskador:

 • Om smuts och damm finns på ytan när du målar kan detta skapa repor och ojämnheter i målarfärgen, vilket resulterar i en mindre tilltalande finish.

Vilken Metod Ska Användas:

Beroende på husets material och graden av smuts kan olika metoder användas för att tvätta huset. Trycktvättning är effektivt för att avlägsna hårt sittande smuts och fläckar på hårda ytor som tegel och träpaneler. För känsligare ytor som puts och stucco kan lågtryckstvättning eller handtvättning vara mer lämpliga för att undvika skador.

Innan du påbörjar ditt målningsprojekt, ta dig tid att noggrant rengöra huset. Det är en investering som inte bara förbättrar målarfärgens vidhäftning utan också förlänger hållbarheten och skapar en vacker och professionell finish. Att tvätta huset noggrant innan målning är ett steg som inte bara kommer göra din målning vacker, men också säkerställa att den varar länge och håller huset skyddat mot väder och vind.

Måla putshus

9 Oct 2023

Måla Putshus: En Guide till Hållbara och Vackra Ytor

Putshus är kända för sin charm och karaktär, och det är viktigt att bevara deras utseende genom regelbunden underhåll, inklusive målning. Att måla ett putshus är dock inte bara att lägga på färg – det handlar om att upprätthålla dess autentiska utseende och skydda det mot väder och vind. Här är en omfattande guide till att måla putshus, vilket ger dig värdefulla tips för att uppnå långvariga och estetiskt tilltalande resultat.

Måla putshus

1. Förberedelse Är Nyckeln:

 • Rengör ytan noggrant från smuts, mossa och gammal färg innan du börjar måla.
 • Laga eventuella sprickor eller skador med hjälp av lämplig spackel eller kitt.

2. Använd Rätt Färg:

 • Välj en andningsbar färgspeciellt utformad för putsade ytor för att förhindra fuktansamling och mögel.
 • Överväg traditionella mineralbaserade färger för att bevara det autentiska utseendet på putshuset.

3. Rätt Målningsteknik:

 • Använd en pensel eller en högkvalitativ rulle för att applicera färgen jämnt och undvik skarpa linjer och märken.
 • Måla i skikt för att uppnå en djup och rik färgton.

4. Skydda Omgivande Ytor:

 • täck omgivande ytor, inklusive fönster och dörrar, med maskeringstejp och presenningar för att förhindra färgstänk.

5. Överväg Ytbehandlingar:

 • Efter att ha målat putshuset kan du överväga att applicera en transparent ytbehandling för att försegla färgen och ge extra skydd mot väder och slitage.

6. Regelbundet Underhåll:

 • Inspektera regelbundet putshuset för sprickor eller avflagning och åtgärda dessa omgående för att förhindra större skador.
 • Tvätta putshuset med ljummet vatten och mild tvål minst en gång om året för att avlägsna smuts och förhindra mögelväxt.

7. Konsultera En Expert:

 • Om du känner dig osäker på målningsprocessen, överväg att anlita professionella målare med erfarenhet av att arbeta med putshus för att säkerställa en korrekt och hållbar målning.

Att måla ett putshus kräver noggrannhet och tålamod för att säkerställa att dess skönhet och autentiska utseende bevaras. Genom att följa rätt tekniker och använda högkvalitativa material kan du njuta av ett vackert och välbevarat putshus under många år framöver. Var inte rädd för att söka hjälp från experter om du känner dig osäker – att ha en professionell insikt kan göra hela skillnaden när det gäller att bevara din putsade pärla.

Måla huset själv eller anlita målare

9 Oct 2023

Måla Huset Själv eller Anlita Målare: En Avvägning

Att bestämma sig för att måla om sitt hus är en stor beslut. Men en ännu viktigare fråga som ofta uppstår är om man ska ta på sig uppgiften själv eller anlita professionella målare. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar, och valet beror ofta på flera faktorer. Låt oss utforska de olika aspekterna av att måla huset själv jämfört med att anlita målare för att hjälpa dig fatta ett informerat beslut.

Måla huset själv eller anlita målare

Måla Huset Själv:

Fördelar:

 1. Kostnadsbesparingar: Att måla huset själv kan vara betydligt billigare än att anlita professionella målare. Du sparar arbetskostnader och kan välja budgetvänliga färger och material.
 2. Flexibilitet och Kontroll: Du har full kontroll över färgval, målningsteknik och tidsschema. Du kan anpassa projektet enligt din egen tidtabell och ändra riktning när du vill.
 3. Lärande och Erfarenhet: Måla ditt hus själv ger dig en värdefull erfarenhet och kunskap om husmålning, vilket kan vara användbart för framtida projekt.

Nackdelar:

 1. Tidskrävande: Målning är en tidskrävande uppgift, särskilt om du inte har erfarenhet. En professionell målare kan slutföra jobbet snabbare och mer effektivt.
 2. Krävande Arbete: Målning innebär fysiskt arbete som kan vara utmanande, särskilt om ditt hus har flera våningar eller svåra att nå områden.
 3. Kvalitetsrisk: Om inte målningen görs korrekt kan det leda till ojämna ytor och flagnande färg, vilket kan leda till kostsamma reparationer i framtiden.

Anlita Målare:

Fördelar:

 1. Professionell Kvalitet: Målare har erfarenhet och expertis för att leverera högkvalitativa resultat. De använder professionella tekniker och verktyg för att säkerställa ett snyggt och jämnt resultat.
 2. Tidsbesparing: Professionella målare är snabba och effektiva. De kan slutföra projektet på mycket kortare tid jämfört med en oerfaren person.
 3. Färger och Material: Målare kan rekommendera högkvalitativa färger och material som passar ditt hus bäst och ger långvariga resultat.

Nackdelar:

 1. Kostnader: Att anlita professionella målare är dyrare än att göra jobbet själv. Du betalar för arbetskraften och expertisen.
 2. Begränsad Kontroll: Du måste förlita dig på målarens expertis när det gäller färgval och tekniker. Om du har mycket specifika önskemål kan det vara utmanande att kommunicera detta till en målare.

Slutsats:

Valet mellan att måla huset själv eller anlita målare beror på din budget, tid, erfarenhet och komfortnivå med arbetsuppgiften. Om du har erfarenhet, tid och energi och vill spara pengar kan målning själv vara ett tillfredsställande projekt. Å andra sidan, om du prioriterar kvalitet, tidsbesparing och bekvämlighet, kan anlita professionella målare vara det bästa alternativet för att säkerställa ett snyggt och hållbart resultat. Överväg noggrant dina egna behov och resurser innan du fattar ditt beslut.

Måla om hus kostnad

9 Oct 2023

Måla Om Hus Kostnad: En Tydlig Översikt

Att måla om ditt hus är en av de mest effektiva sätten att ge det en ny och fräsch känsla. Men en vanlig fråga som husägare ställer sig är: "Vad är kostnaden för att måla om mitt hus?" Svaret på den frågan varierar beroende på flera faktorer. Här är en tydlig översikt över de faktorer som påverkar kostnaden för att måla om huset och hur du kan få en uppskattning som passar din budget.

Måla om hus kostnad

1. Husets Storlek:

 • Ju större hus, desto mer målarfärg och tid som krävs. Större ytor betyder också fler detaljer att ta hänsyn till, vilket kan öka kostnaden.

2. Målningsteknik och Kvalitet på Färgen:

 • Kostnaden varierar beroende på vilken målningsteknik du väljer, till exempel pensel, roller eller spruta. Dessutom påverkar kvaliteten på målarfärgen priset. Högre kvalitet innebär oftast högre kostnad.

3. Husets Skick:

 • Om ditt hus behöver reparationer eller förberedande arbete innan målningen kan det lägga till kostnader. Det kan inkludera reparation av sprickor, rengöring av ytor eller borttagning av gammal färg.

4. Ytmaterial:

 • Typen av material på husets utsida påverkar kostnaden. Målning av trä kräver oftast mer arbete än målning av tegel eller sten.

5. Färgval:

 • Vissa färger är dyrare än andra på grund av pigmentkostnader och efterbehandling. Specialbeställda eller ovanliga färger kan också vara dyrare.

6. Professionell Arbetskraft:

 • Anlitar du professionella målare? Arbetskostnaden varierar beroende på erfarenhet och expertis hos det valda företaget.

Tips för Att Minska Kostnaderna:

 • Gör Förberedelserna Själv: Rengör ytor, täta sprickor och ta bort lös färg innan målarna kommer.
 • Jämför Offerter: Be om offerter från olika målare och jämför priser och tjänster.
 • Överväg Mindre Detaljer: Ibland är det inte nödvändigt att måla hela huset om du bara behöver fräscha upp vissa områden.

Att måla om huset är en investering som inte bara förbättrar dess utseende utan också dess värde. Genom att förstå de faktorer som påverkar kostnaderna och genom att göra välgenomtänkta beslut kan du försäkra dig om att du får den bästa målningen för din budget och att ditt hus får den fräscha looken du önskar.

Vad kostar en målare

25 Sep 2023

Vad kostar en målare? En guide till prissättning och faktorer att överväga

Att måla om ditt hem kan ge det en ny känsla och ett fräscht utseende. Men när du bestämmer dig för att anlita en målare för att utföra arbetet, är en av de första frågorna som dyker upp vanligtvis: "Vad kostar en målare?" Priset på att anlita en målare kan variera avsevärt beroende på flera faktorer. I den här artikeln kommer vi att utforska några av de viktigaste aspekterna att överväga när du försöker avgöra kostnaden för att måla om ditt hem.

1. Typ av arbete

Kostnaden för att anlita en målare kan variera beroende på typen av arbete du behöver utfört. Det kan vara allt från att måla om ett enkelt rum till att måla om hela husets exteriör. Ju mer omfattande och krävande arbetet är, desto högre blir kostnaden.

2. Yta att måla

En annan viktig faktor som påverkar priset är den totala ytan som behöver målas. Det är ganska självklart att ju större ytan är, desto mer material och arbete krävs, och därmed blir kostnaden högre.

3. Material och färg

Valet av färg och typ av målarfärg kan också påverka kostnaden. Kvaliteten på färgen, om den är specialbeställd eller standard, och antalet lager som behövs kan alla spela in. Bättre kvalitet på färgen kan vara dyrare, men det kan också ge ett mer hållbart resultat.

4. Arbetskraft och tid

Målare tar oftast ut per timme eller per kvadratmeter. Arbetskraftskostnaden varierar beroende på var du befinner dig geografiskt och komplexiteten i arbetet. Vissa målare tar också ut mer för arbete som behöver utföras under helger eller kvällar.

5. Förberedelse och rengöring

För att uppnå ett snyggt resultat är det ofta nödvändigt att förbereda ytan genom att ta bort gammal färg, laga eventuella skador och rengöra noggrant. Förberedelsearbetet kan öka kostnaden, men det är avgörande för ett hållbart resultat.

6. Ytterligare kostnader

Utöver själva målningsarbetet kan det finnas ytterligare kostnader att ta hänsyn till, som att köpa målarutrustning och material, transport av material till platsen och eventuella tillstånd som kan krävas.

7. Val av målare

Prissättningen varierar också mellan olika målare. Det är viktigt att få offerter från flera professionella målare och jämföra dem noggrant innan du fattar ett beslut. Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa, eftersom kvaliteten på arbete och material kan variera.

Sammanfattningsvis kan kostnaden för att anlita en målare variera beroende på flera faktorer. Det bästa sättet att få en exakt uppskattning är att kontakta flera målare och begära offerter baserat på ditt specifika projekt. På så sätt kan du jämföra priser och välja den målare som erbjuder den bästa balansen mellan kostnad och kvalitet för ditt målningsprojekt. Att investera i professionell målning kan inte bara förbättra utseendet på ditt hem, utan också öka dess värde och livslängd.

Grängat tak

2 Sep 2023

Grängat Tak: Ge Ditt Tak En Uppfräschning Med Novari Måleri

Ditt tak är en av de mest utsatta delarna av ditt hem, utsatt för väder och vind, och det är också en av de mest synliga. Ett tråkigt och slitet tak kan göra hela ditt hem ser tråkigt ut. Men det finns en enkel lösning för att ge ditt tak ett nytt liv - grängat tak. Novari Måleri erbjuder högkvalitativ grängningstjänst som inte bara skyddar ditt tak utan ger det också en vacker textur och ett nytt utseende.

Grängat tak

Varför Välja Grängat Tak?

Grängning är en teknik där en texturerad yta skapas på taket med hjälp av speciell färg och verktyg. Detta ger taket en rustik och elegant utseende samtidigt som det skyddar det mot skador och försämring. Här är några skäl till varför du bör överväga grängat tak:

1. Skönhet: Grängat tak ger ditt hem en unik och vacker look. Den texturerade ytan fångar ljuset på ett sätt som ger ditt tak en helt ny dimension.

2. Skydd: Grängning skyddar ditt tak från fukt, mögel, och andra skador. Det förlänger takets livslängd och sparar dig pengar på reparationer.

3. Låg Underhåll: Ett grängat tak kräver minimalt underhåll. Du behöver inte oroa dig för att måla om det ofta eller rengöra det regelbundet.

4. Individualitet: Grängat tak ger dig möjlighet att anpassa utseendet efter din smak. Du kan välja olika färger och texturer som passar din stil och din heminredning.

Så Här Går Det Till:

När du bokar grängningstjänst med Novari Måleri, kan du förvänta dig följande steg:

1. Inspektion: Vårt team kommer att inspektera ditt tak för att bedöma skicket och bestämma den bästa grängningsmetoden.

2. Förberedelse: Vi förbereder taket genom att rengöra det och reparera eventuella skador eller sprickor.

3. Grängning: Vi applicerar färgen och texturerar taket enligt dina önskemål.

4. Slutlig Inspektion: Vi utför en slutlig inspektion för att säkerställa att allt är i toppskick och att du är nöjd med resultatet.

Boka Med Novari Måleri Idag:

Ge ditt tak den uppmärksamhet det förtjänar genom att boka grängningstjänst med Novari Måleri. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert och låt oss hjälpa dig att förnya ditt tak och ge ditt hem en unik och vacker look. Med Novari Måleri får du inte bara ett skyddat tak - du får ett tak som är en konstverk i sig själv.

Värmetålig färg till öppen spis

2 Sep 2023

Värmetålig Färg Till Öppen Spis: För En Säker och Stilig Lösning

Din öppna spis är inte bara en källa till värme, utan också en central punkt för hemmets atmosfär. Oavsett om du har en klassisk eldstad i tegel, en modern spis i metall eller något däremellan, är det viktigt att välja rätt färg för att förnya utseendet och samtidigt bevara säkerheten. Novari Måleri erbjuder värmetålig färg för öppna spisar som kombinerar stil och funktion på bästa möjliga sätt.

Värmetålig färg till öppen spis

Varför Behöver Du Värmetålig Färg?

Öppna spisar genererar värme, och detta kan vara skadligt för vanlig målarfärg. Hög värme kan orsaka att vanlig färg flagnar eller avskalas, vilket inte bara ser dåligt ut utan också kan vara farligt. Värmetålig färg är utformad för att tåla höga temperaturer och skydda ditt utrymme från skador.

Vår Värmetåliga Färg:

Novari Måleri erbjuder högkvalitativ värmetålig färg som är idealisk för öppna spisar. Vårt mål är att erbjuda våra kunder en säker och samtidigt stilfull lösning för sina öppna spisar. Här är några av de fördelar du får när du väljer vår värmetåliga färg:

1. Säkerhet: Vår värmetåliga färg är utformad för att skydda både ditt utrymme och dina nära och kära. Du kan njuta av värmen från din öppna spis med lugn i sinnet.

2. Hållbarhet: Vår färg håller länge och ser bra ut även efter flera år av användning. Du behöver inte oroa dig för att behöva göra om målningen ofta.

3. Stil: Vår värmetåliga färg finns i olika färger och finishalternativ för att passa din estetiska vision. Oavsett om du föredrar en modern, blank yta eller en mer traditionell matt look, har vi något för dig.

Så Här Går Det Till:

När du väljer Novari Måleri för att måla din öppna spis med värmetålig färg, följer vi noga stegen:

 1. Förberedelse: Vi rengör och förbereder ytan för att säkerställa att färgen fäster ordentligt.

 2. Val av Färg: Vi hjälper dig att välja den rätta värmetåliga färgen och finishen som passar din stil och ditt utrymme.

 3. Målning: Vår erfarna personal applicerar färgen noggrant och jämnt för ett perfekt resultat.

 4. Kontroll: Vi utför noggranna kontroller för att säkerställa att allt är i toppskick och att du är nöjd med resultatet.

Boka Med Novari Måleri Idag:

Låt inte din öppna spis vara en förlorad möjlighet att förnya ditt utrymme. Kontakta Novari Måleri idag för en kostnadsfri offert och låt oss hjälpa dig att välja och applicera den bästa värmetåliga färgen för din öppna spis. Med Novari Måleri får du inte bara en säker och funktionell lösning - du får en öppen spis som är en verklig prydnad för ditt hem.

Olja fönster innan målning

2 Sep 2023

Varför Olja Fönster Innan Målning Är Avgörande för Ett Hållbart Resultat

När du planerar att måla om dina fönster är det viktigt att tänka på förberedelserna. En av de viktigaste stegen i förberedelserna är att olja fönstren innan målning. Detta enkla steg kan göra en enorm skillnad när det kommer till både utseende och hållbarhet av dina målade fönster. Hos Novari Måleri är vi experter på att skapa vackra och hållbara målningar, och vi vet att oljning är en nyckelkomponent i den processen.

Olja fönster innan målning

Varför Olja Fönster Innan Målning?

Att olja fönster innan målning har flera fördelar:

1. Förhindrar Träet från att Suga Upp Färg: Trä är poröst, och om det inte behandlas korrekt kan det suga upp färgen, vilket kan leda till flagnande eller ojämn målning. Genom att olja fönstren förseglar du träet och skapar en jämn yta för färgen att fästa på.

2. Skyddar Mot Väder och Vind: Fönster utsätts för elementen, och detta kan göra träet mottagligt för röta och försämring över tid. Oljning ger ett skyddande lager som hjälper till att förhindra skador från regn, sol och snö.

3. Förbättrar Utseendet: Oljning ger träet en vacker lyster och framhäver dess naturliga skönhet. Målningen kommer att se jämnare och mer professionell ut på ett väloljat underlag.

Hur Går Det Till?

När vi oljar fönster innan målning på Novari Måleri, följer vi noggranna steg:

1. Förberedelse: Vi börjar med att förbereda ytan genom att rengöra och slipa träet om det behövs. Detta skapar en jämn och ren bas.

2. Applicering av Olja: Vi applicerar oljan noggrant över träytan och ser till att den tränger in i träet för att skapa en stark försegling.

3. Torkning: Oljan behöver tid att torka och härda innan målningen kan börja. Detta kan ta några dagar beroende på väderförhållandena.

4. Målning: Efter att oljan har torkat, är det dags att måla fönstren. Det oljade träet ger en utmärkt grund för målningen och resulterar i ett hållbart och vackert resultat.

Boka Med Novari Måleri Idag:

Om du planerar att måla om dina fönster, tveka inte att kontakta Novari Måleri. Vi har erfarenheten, expertisen och hängivenheten för att skapa vackra och hållbara resultat. Låt oss ta hand om dina målningsprojekt och se skillnaden som oljade fönster kan göra. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert och upptäck hur vi kan förvandla ditt hem med professionell målning och förberedelse. Med Novari Måleri får du inte bara vackra fönster - du får en investering som kommer att hålla i många år framöver.

Snygg kant mellan tak och vägg

2 Sep 2023

Snygg Kant Mellan Tak och Vägg: Novari Måleri Skapar Eleganta Lösningar

Det är ofta de små detaljerna som gör den största skillnaden i heminredning. En sådan detalj som är lätt att förbise men som kan förvandla ett rum är den snygga kanten mellan tak och vägg. En perfekt utförd kant ger inte bara en avslutande touch till rummet utan ger även en känsla av rymd och elegans. Hos Novari Måleri är vi experter på att skapa dessa snygga kanter och förvandla ditt utrymme till något extraordinärt.

Snygg kant mellan tak och vägg

Varför Är Den Snygga Kant Mellan Tak och Vägg Viktig?

Den snygga kanten, även känd som målningens snittyta, är den synliga övergången mellan tak och vägg. När den är slarvigt utförd kan den bryta rummets harmoni och skapa en oönskad kontrast. Å andra sidan, när den är perfekt utförd, smälter den in i rummet och ger en känsla av kontinuitet och rymd. Det är den skillnaden som kan göra ett rum känns "färdigt" och elegant.

Vårt Mål: Perfektion i Varje Detalj

När du väljer Novari Måleri för ditt målningsprojekt, inklusive skapandet av den snygga kanten, kan du förvänta dig högsta kvalitet i varje detalj. Vårt team är inte bara utbildat och erfaret utan också passionerat om att leverera resultat som överträffar dina förväntningar. Vi använder de bästa materialen och teknikerna för att säkerställa att varje kant är skarp och elegant.

Så Här Går Det Till:

 1. Förberedelse: Vi börjar med noggrann förberedelse av ytan för att säkerställa att den är jämn och fri från ojämnheter.

 2. Mätning och Maskering: Vi mäter och markerar noga för att säkerställa att kanten blir exakt och rak. Vi använder kvalitetsmaskeringstejp för att säkerställa en ren och skarp kant.

 3. Målning: Vi applicerar färgen noggrant och jämnt längs kanten med precision och skicklighet.

 4. Avlägsnande av Maskering: När färgen har torkat, tar vi bort maskeringstejpen med omsorg för att avslöja den perfekta kanten.

Boka Med Novari Måleri Idag:

Oavsett om du behöver en ny snygg kant i ett befintligt rum eller om du planerar en omfattande renovering, kan du lita på Novari Måleri för att leverera enastående resultat. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert och låt oss hjälpa dig att skapa de eleganta detaljer som kommer att lyfta ditt utrymme till en ny nivå av skönhet. Med Novari Måleri får du inte bara vackra kanter - du får en helhet och elegans som kommer att glädja dig i många år framöver.

← Äldre inlägg

Gilla gärna också vår Facebook-sida

Facebook

foretagsbloggar.nu

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er målning. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis offert